Zona única de pagament en Euros – SEPA

Peradmin

Zona única de pagament en Euros – SEPA

sepa petitAmb la finalitat d’harmonitzar els pagaments dins de la Unió Europea neix la Zona Única de pagaments en Euros, coneguda sota l’acrònim SEPA (de la terminologia anglesa Single Euro Payments Area).

Encara que la migració cap als nous estàndards SEPA ja ha començat, i actualment coexisteixen amb els esquemes nacionals, la recent adopció del Reglament CE 260/2012, estableix l’1 de febrer de 2014 com la data límit per a que les transferències i els càrrecs nacionals siguin reemplaçats pels nous instruments SEPA (transferències, càrrecs directes i pagaments amb targeta).

Entre els principals canvis que això comporta s’ha de destacar que a partir de l’1 de febrer de 2014 els comptes s’identificaran mitjançant el codi IBAN (que es construeix a partir del Codi de Compte de Client – C.C.C – utilitzat a Espanya) i les entitats bancàries s’identificaran mitjançant el codi internacional BIC.

Ambdós codis seran facilitats per les entitats bancàries, encara que serà necessari verificar que els sistemes informàtics utilitzats actualment per a emetre ordres de domiciliació estiguin preparats per a la seva adaptació abans de la data indicada.

Us recordem que per a poder emetre ordres de domiciliació serà necessari que, prèviament a la seva emissió, existeixi una ordre/mandat del deutor per a domiciliar els pagaments. Les ordres de domiciliació o mandats existents abans de la migració a SEPA continuaran sent igualment vàlids per a emetre càrrecs directes sota l’esquema bàsic per al àmbit nacional.

Quant a l'autor

admin administrator