Què és ACCA?

L’ACCA neix l’any 1995 dins la Patronal Cecot, amb l’objectiu de construir un vincle col·laborador entre tots els professionals del sector assegurador.  En l’actualitat compta amb més d’un centenar d’associats d’arreu de Catalunya.

Segons el Informe de representativitat de la DGSFP 2011, l’Acca és l’Associació més gran de Catalunya del sector de les assegurances i la tercera associació a l’Estat Espanyol per primes intermediades en 2009 i 2010. En aquest període el volum de facturació de les empreses associades va superar els 173 milions d’euros segons la DGSFP.

Formem part de:

  • El Consell Consultiu de l’Assegurança Privada de la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor.
  • Grup de treball específic en matèria de mediació d’assegurances de la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor.
  • CIAC, Coordinadora Independiente de Asociaciones de Corredores de Seguros

L’Associació Catalana de Corredors i Corredories d’Assegurances és una associació jove, dinàmica i amb una gran sensibilitat vers els petits i mitjans corredors. Una de les característiques constants de les diferents etapes ha esta la lluita continuada per aconseguir una millor regulació legislativa del sector.

Les darreres fites assolides com a lobby davant l’administració han estat l’obtenció del suport de l’Agència Catalana de Consum a les reclamacions de l’ACCA en relació al nou Codi de Consum de Catalunya i la tramitació de la sol·licitud conjunta, que l’ACCA i AGACOSE vam fer a la Unió Europea, demanant la prohibició de la venda d’assegurances per part de la Banca.